Hoppa till innehåll

Almega Tjänsteföretagen har idag tillsammans med Kommunal träffat tre nya kollektivavtal för hästnäringen. De nya avtalen sträcker sig över 24 månader med en total löneökningsnivå på 7,4 procent.

– Vi kan med glädje konstatera att vi kommit överens om nya kollektivavtal för hästnäringen. Parterna har tagit gemensamt ansvar i konstruktiva förhandlingar och vi är särskilt nöjda med att samtliga delar i avtalet ryms inom de ramar arbetsmarknadens parter bestämt tillsammans i det så kallade märket. Detta ger stabilitet och bra villkor för både medarbetare och företag, säger Catharina Johansson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Tjänsteföretagen.

De tre avtalen som Almega Tjänsteföretagen och Kommunal tecknar för hästnäringen gäller för personal på ridhusföretag, hästskötare hos travtränare samt banarbetare vid travbanor, inklusive travskolor. Sammanlagt omfattas omkring 1 300 medarbetare vid drygt 200 medlemsföretag av avtalen.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.