Hoppa till innehåll

Almega Säkerhetsföretagen och Transportarbetareförbundet har efter medling idag kommit överens om ett nytt kollektivavtal på bevaknings- och säkerhetsområdet. Därmed avblåses Transports strejkvarsel som skulle trätt i kraft på måndag.

– Jag är mycket glad över att vi tillsammans kunnat nå en lösning som är godtagbar för både arbetsgivare och medarbetare inom bevakningsbranschen, säger Adam Dobbertin, förhandlingschef på Almega Säkerhetsföretagen.

Huvudfrågorna i förhandlingarna och även under medlingen har rört de totala löneökningsnivåerna samt hur olika villkorsändringar ska avräknas.

– Vi värnar den svenska modellen och de avtal vi tecknar måste rymmas inom de ramar som arbetsmarknadens parter kommit överens om. Det har varit en hel del givande och tagande men jag är nöjd med ytterligare ett avtal på märket, säger Adam Dobbertin.