Hoppa till innehåll

Almega Serviceföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund och Seko träffat ett nytt kollektivavtal för städbranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.

–      Vi har haft konstruktiva förhandlingar med båda våra fackliga motparter och tecknat kollektivavtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Marcus Lindström, chef för Almega Serviceföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Kollektivavtalet berör närmare 50 000 anställda i ca 1000 företag. 

 

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.