Hoppa till innehåll

Medieföretagen inom Almega har tecknat nytt kollektivavtal med Journalistförbundet. Avtalet gäller medarbetare inom etermedia. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och rymmer även en viss del pensionsavsättningar. Det totala avtalsvärdet ligger på 7,4 procent.

– Vi har efter konstruktiva förhandlingar tecknat avtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Vi är även kommit överens om vissa ändringar gällande föräldralön och praktikanter. Det säger Louise Bjarnestam som är ansvarig förhandlare inom Medieföretagen.

Avtalen gäller under perioden 1 april 2023 till 31 mars 2025.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.