Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen inom Almega har idag tecknat nytt kollektivavtal för tjänstemän med Unionen. Avtalet gäller tjänstemän inom bemanning, rekrytering och omställning och sträcker sig över 24 månader med ett totalt avtalsvärde på 7,4 procent.

Tillsammans med vår fackliga motpart, Unionen, har vi haft konstruktiva diskussioner där parterna först efter frivillig medling har kommit till en överenskommelse. 

– Vi beklagar att avtalsförhandlingarna dragit ut på tiden men det är glädjande att vi nu är överens om ett avtal där avtalsvärdet följer det så kallade märket. Det nya avtalet innebär bl.a. att Kompetensföretagens medlemmar erhåller en avräkning för de ökade kostnader som branschen får med anledning av fackens krav på höjda lägstalöner. Det säger Johan Huldt som är förhandlingschef på Kompetensföretagen.

Kompetensföretagens tidigare Tjänstemannaavtal med Unionen löpte ut den 30 april 2023 och det nya kollektivavtalet gäller från och med den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. Kollektivavtalet berör drygt 29 000 årsanställda medarbetare vid cirka 900 företag. 

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.