Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen inom Almega har idag tecknat nytt kollektivavtal för tjänstemän med Akademikerförbunden. Avtalet gäller tjänstemän inom bemanning, rekrytering och omställning och sträcker sig över 24 månader med ett totalt avtalsvärde på 7,4 procent.

– Tillsammans med vår fackliga motpart, Akademikerförbunden, har vi haft konstruktiva diskussioner och förhandlingar som resulterat i ett nytt kollektivavtal för tjänstemän inom bemanning, rekrytering och omställning. Avtalet ryms inom det så kallade märket. Det säger Johan Huldt som är förhandlingschef på Kompetensföretagen. 

Kompetensföretagens tidigare tjänstemannaavtal med Akademikerförbunden löpte ut den 30 april 2023 och det nya kollektivavtalet gäller från och med den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.