Hoppa till innehåll

Medieföretagen inom Almega har idag tecknat kollektivavtal med Journalistförbundet för journalister på tidskrifter. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och rymmer även en viss del pensionsavsättningar. Det totala avtalsvärdet ligger på 7,4 procent.

– Våra förhandlingar med Journalistförbundet har varit konstruktiva och vi har nu tecknat avtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Louise Bjarnestam som är förhandlingschef på Medieföretagen.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.