Hoppa till innehåll

Almega Tjänsteföretagen har idag träffat kollektivavtal med fackförbundet Akavia för advokat- och juristbyråer. Avtalet sträcker sig över 24 månader. Det totala avtalsvärdet är 7,4 procent.

– Avtalet är inom de ramar som arbetsmarknadens parter är överens om, det så kallade märket. Förhandlingarna har varit konstruktiva och vi är mycket nöjda över att ha träffat detta avtal tillsammans med Akavia, säger Gabriella Forssell och Gunnar Ekbrant som är ansvariga förhandlare på Almega Tjänsteföretagen.

Juristavtalet är anpassat för advokat – och juristbyråer och gäller för jurister och andra akademiker. Avtalet löper under perioden 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025.

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste¬företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.