Hoppa till innehåll

Almega Fastighetsarbetsgivarna har tecknat nytt kollektivavtal med Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Seko. De nya avtalen sträcker sig över 24 månader och kostnadsramen är på märket – 7,4 procent.

– Förhandlingarna har varit konstruktiva och jag är nöjd med att vi tillsammans kunnat nå ytterligare fyra avtal inom märket. Målet har varit att nå en överenskommelse innan avtalet går ut och det har vi lyckas leverera, säger Stefan Lennström avtalsansvarig förhandlare för Almega Fastighetsarbetsgivarna, en branschorganisation inom Almega Tjänsteförbunden.

Avtalen gäller under perioden 1 juni 2023 till 31 maj 2025 och berör drygt 10 000 medarbetare vid närmare 1 049 företag för anställda inom fastighetsförvaltning, fastighetsentreprenörer, bostadsrättsföreningar och facility management.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.