Hoppa till innehåll

Almega Vårdföretagarna har tecknat nytt kollektivavtal med förbundet Unionen. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och den totala kostnadsramen är 7,4 procent.

– Det är glädjande att efter konstruktiva förhandlingar tillsammans med Unionen kunnat nå ytterligare ett avtal inom märket, säger Tomas Nordensson Flygare, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna.

Avtalet gäller under perioden 1 juli 2023 till 30 juni 2025 och omfattar löneökningar med 4,1 procent från den 1 juli 2023 och 3,1 procent från den 1 juli 2024. Totalt berörs drygt 4 900 medarbetare vid närmare 390 företag.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.