Hoppa till innehåll

Almega Tjänsteförbunden har tecknat nytt kollektivavtal med Unionen respektive Sveriges Ingenjörer för Utbildningsföretag. De nya avtalen sträcker sig över 24 månader och kostnadsramen är 7,4 procent.

– Förhandlingarna har varit konstruktiva och jag är nöjd med att vi tillsammans kunnat nå ytterligare två avtal inom märket. Med Sveriges Ingenjörer har vi även kommit överens om ett nytt löneavtal med lokal lönebildning som vi hoppas ska gynna både medlemsföretagen i branschen samt deras anställda akademikermedlemmar, säger Ann-Christin Nilsson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Tjänsteförbunden.

Avtalen gäller under perioden 1 april 2023 till 31 mars 2025 och berör drygt 6 800 medarbetare vid närmare 184 företag för anställda inom vuxenutbildning.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.