Hoppa till innehåll

Medieföretagen inom Almega har idag tecknat kollektivavtal med Fackförbundet Scen & Film. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och det totala avtalsvärdet är 7,4 procent.

– Vi har i konstruktiv anda tillsammans med vår fackliga motpart tecknat kollektivavtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Viktoria Lundqvist som är ansvarig förhandlare på Medieföretagen.

Avtalen gäller under perioden 1 april 2023 till 31 mars 2025 och berör 121 årsanställda personer vid 7 företag. 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.