Hoppa till innehåll

Almega Tjänsteförbunden har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund träffat ett nytt kollektivavtal för Fastighetsbranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.

– Förhandlingarna har varit konstruktiva med en gemensam vilja att komma fram till avtal inom de ramar arbetsmarknadens parter är överens om. Avtalen innebär bland annat att vi kommit överens om att uppsägningstiden för den som arbetat mer än två år blir två månader. Vi har även i samband med avtalsrörelsen tecknat ett avtal för Lärlingsanställningar. Det säger Stefan Lennström ansvarig avtalsförhandlare på Almega Tjänsteförbunden.

Kollektivavtalet berör drygt 6100 årsanställda medarbetare i ca 1050 företag.

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.