Hoppa till innehåll
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

”Klokt att regeringen inte avslutar stödåtgärderna”

Den 9 februari hävs flertalet restriktioner. Stödåtgärderna kommer dock att fortsätta enligt tidigare plan. ”En lättnad för många tjänsteföretag”, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

– Många tjänsteföretag har det fortsatt tufft. Och situationen vänder inte över en natt, även om samhället öppnar upp. Därför är det bra att regeringen inte avbryter stöden, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Den 9 februari hävs flertalet restriktioner. Samtidigt kommer regeringen inte att avsluta stödåtgärderna. Omställnings- och omsättningsstödet fortlöper under februari medan andra åtgärder ligger kvar till sista mars.

– Det mest positiva är att företagen får ersättning för höga sjuklönekostnader till sista mars. Givet den höga sjukfrånvaron är det stödet väldigt viktigt för företag. Viruset försvinner ju inte för att samhället öppnar upp, snarare tvärtom, säger Andreas Åström.