Hoppa till innehåll
almega-tjänsteindikator-Patrick Joyce

Ny Tjänsteindikator på gång: Är krisen över nu?

Ekonomin börjar återgå till det normala och vaccineringarna skänker hopp om en ljusare framtid. Inom kort presenteras årets andra Tjänsteindikator med tillhörande webbinarium som kommer att ge svaret på frågan alla ställer sig: Är krisen över för tjänsteföretagen?

Almegas Tjänsteindikator baseras på nya ekonomiska fakta och analyser från bland annat Konjunkturinstitutet, SCB och de tjänstesektorns förbund. Den ger fyra gånger per år en heltäckande och aktuell bild av utvecklingen i den privata tjänstesektorn.

Den senaste tjänsteindikatorn från den 22 mars gav en splittrad bild. De flesta tjänstebranscher var på god väg ut ur krisen men vissa branscher hade fortfarande djupa problem. Hur ser det ut tre månader senare?

Patrick Joyce, Almegas chefekonom, ansvarar för sammanställningen av rapporterna.

Vad kommer rapporten att visa? Är krisen över för tjänstesektorn?

– Indikatorn bygger på en rad uppgifter varav de sista precis har släppts. Men det finns indikationer på att uppgången blir allt starkare, säger Patrick Joyce.

När och var kommer rapporten finnas att läsa?

– Vi lägger nu sista handen vid rapporten och den kommer att presenteras på Almegas webb tisdagen den 22 juni.  Samma dag klockan 13.00 kommer vi att ha webbinarium för medlemsföretagen där vi analyserar läget, diskuterar framtiden för tjänsteföretagen och svarar på frågor, säger Patrick Joyce.