Hoppa till innehåll

Almegas vd: ”Förläng stödåtgärderna till oktober”

Regeringen kommer att förlänga restriktionerna för tjänsteföretag på grund av fortsatt stor smittspridning.

– Pandemin drar ut på tiden och vaccinationen går trögt. Förlängda restriktioner fortsätter att skapa stora problem för hårt kämpande tjänsteföretag och många balanserar på konkursens rand. När nu restriktionerna förlängs så måste också regeringen skyndsamt förlänga stödåtgärderna för företagen, säger Thomas Erséus, vd Almega.

Samtidigt som restriktionerna förlängs, kommer de befintliga stödåtgärderna till företag att fasas ut sista juni.

– För att företagen ska få långsiktiga spelregler så borde korttidsarbetet, statligt ansvar för sjuklönekostnader och omställningsstödet förlängas till sista oktober. Då har förhoppningsvis stora delar av den svenska befolkningen vaccinerats, säger Thomas Erséus.