Hoppa till innehåll

Nytt år, nya förhoppningar

Ett nytt år ligger framför oss och aldrig tidigare har vi väl hoppats så mycket på förändring som i år. Men för många av våra medlemsföretag fortsätter kampen för överlevnad som pågått under det senaste året utan ljusning i sikte. Vi gör allt som står i vår makt för att hjälpa er att navigera i denna svåra tid. Det gäller allt från att svara på frågor om arbetsmiljö och arbetsrätt till att förhandla avtal och driva opinion för bättre villkor för tjänstesektorn. Det kommer vi att fortsätta med!

I takt med att läget har blivit allt mer kritiskt för landets tjänsteföretag, har fler än någonsin valt att bli medlem hos oss. Det är vi väldigt stolta över. Vi finns till för att förbättra situationen för våra medlemsföretag, både på kort sikt mitt i pandemin, men också långsiktigt. Medlemstillströmningen är ett kvitto på att det vi gör för våra medlemmar är värdefullt inte minst i en så pressad tid som denna.

Almega växer inte bara med företag som vill bli medlemmar. Vid årsskiftet välkomnade vi även Säkerhetsföretagen som Almegas nionde förbund. Säkerhetsföretagen organiserar bevakningsföretag, värdetransportörer, parkeringsföretag samt lås- och larmspecialister och blir ett viktigt tillskott bland våra förbund. Sammanlagt har nu Almega 12 000 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter en halv miljon människor.

Jag hoppas och tror att 2021 blir ett bättre år än 2020 och att vi tillsammans kan göra allt för en blomstrande tjänstesektor i Sverige.

Thomas Erséus, vd