Hoppa till innehåll

Almegas vd: ”Rimligt med kostnadsersättning”

I dag presenterade finansminister Magdalena Andersson och näringsminister Ibrahim Baylan förstärkta stödåtgärder för företag, däribland det stöd som kommer att utgå till verksamheter som stängs ned med hänvisning till Pandemilagen.

Regeringen flaggade nyligen för att vid ett kraftigt försämrat smittläge möjliggöra nedstängning av olika verksamheter. Nu presenteras även hur stödet kopplat till detta skulle se ut. Förslaget innebär en full kostnadsersättning och inkluderar även de drabbade företagens lönekostnader.

– Det är positivt och högst rimligtatt företag som drabbas av totala nedstängningar ska få full kostnadsersättning från staten. Om regeringen utfärdar näringsförbud ligger det på deras ansvar att hålla de drabbade företagen flytande, säger Thomas Erséus, vd på Almega:

– Under hela pandemin har vi på Almega arbetat för att få effektiva och rimliga stödåtgärder till stånd. Det handlar om att rädda arbetstillfällen och i grunden sunda företag så att de kan överleva pandemin. Mer krisåtgärder kommer att behövas, exempelvis vore det bra med sänkta arbetsgivaravgifter, säger Thomas Erséus.