Hoppa till innehåll

Almega: Nödvändigt med förlängt omställningsstöd

Regeringen och samarbetsparterna föreslår att omställningsstödet till krisande företag ska gälla även under mars och april. ”Förslaget är nödvändigt för att rädda jobb och företag även om två extra månader är för lite. Men nu måste fokus ligga på att få ut stöden till företagen utan ytterligare dröjsmål”, säger Almegas vd Thomas Erséus.

– Vi välkomnar förlängningen av omställningsstöd. I den skrivelse vi skickade in till Finansdepartementet i måndags förordade vi en förlängning av systemet till och med juni månad. Med tanke på en eventuell tredje våg, försenade vaccineringar och nya restriktioner hade det varit bättre med en rejäl förlängning för företagen, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Reglerna under förlängningen blir desamma som gällt hittills. För företag vars omsättning har minskat med minst 30 procent på grund av pandemin, innebär stödet en möjlighet att få 90 respektive 70 procent av sina fasta kostnader täckta, beroende på företagets storlek.

– Omställningsstödet har varit ett viktigt stöd. Att det förlängs kommer att ge viss lindring till hårt kämpande tjänsteföretag, säger Thomas Erséus.