Hoppa till innehåll

Nytt tjänstemannaavtal för Säkerhets­företagen

Säkerhetsföretagen inom Almega har idag tecknat ett nytt tjänstemannaavtal med Unionen och Ledarna. Det nya avtalet sträcker sig över 29 månader med en total löneökningsnivå på 5,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även pensionsavsättningar.

– Vi har förhandlat i konstruktiv anda och jag är nöjd att vi tecknat ett avtal inom de ramar som arbetsmarknadens parter kommit överens om, säger Richard Orgård förbundsdirektör för Säkerhetsföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Det nya tjänstemannaavtalet omfattar omkring 160 företag med 19 000 medarbetare inom säkerhets- och bevakningsbranschen.

Säkerhetsföretagen, som organiserar bevakningsföretag, värdetransportörer, parkeringsföretag samt lås- och larmspecialister, är sedan den 1 januari Almegas nionde förbund. 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020-21 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.