Hoppa till innehåll

Kompetens­företagen beklagar LO-förbundens varsel

Kompetensföretagen inom Almega tog i går kväll emot ett varsel från LO:s 14 förbund gällande Bemanningsavtalet.

– Jag beklagar att LO-förbunden har valt att säga upp avtalet och lägga ett varsel om konflikt, istället för att fortsätta förhandla. LO vill tyvärr inte följa den tecknade pensionsöverenskommelsen om avräkning på kostnaden för införande av avtalspension som har ingåtts mellan Svenskt Näringsliv och LO. De vill ha mer än alla andra på den svenska arbetsmarknaden. Vi har en överenskommelse på arbetsmarknaden om lönenivå, det så kallade märket, men detta är tydligen inte tillräckligt för LO, säger Patrik Eidfelt, förbundsdirektör på Kompetensföretagen.

Varslet om konflikt kommer från samtliga 14 LO-förbund och inkom till Almega i går tisdag den 8 dec kl 21.30. Från Kompetensföretagens sida inleds nu arbetet med att analysera effekterna av en eventuellt utbruten konflikt.

– Vi har erbjudit lösningar inom de ramar som arbetsmarknadens parter bestämt i och med Industriöverenskommelsen. Vi vill tillsammans med fackförbunden teckna kollektivavtal som ger bra och hållbara villkor för både företag och medarbetare och tycker att vi varit en konstruktiv part i dessa förhandlingar, säger Patrik Eidfelt.