Hoppa till innehåll

– Konjunkturinstitutets barometer för april är en katastrofal läsning. Den bekräftar den djupa krisen för näringslivet där tjänsteföretagen drabbats värst, säger Patrick Joyce, chefekonom på tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation Almega.

– Aldrig har efterfrågan för tjänstesektorn fallit så snabbt som den senaste månaden och raset har drabbat i princip alla tjänsteföretag, även starka branscher som datakonsulter och tekniska konsulter, säger Patrick Joyce

-Särskilt oroande är att huvuddelen av underlaget samlades in under den första veckan i april. Våra dagliga kontakter med företag inom Almega tyder på att läget har fortsatt att försämras under april, fortsätter Patrick Joyce.

– Raset i efterfrågan som konjunkturbarometern visar är en klar signal till regeringen att det krävs nya krisstöd till företagen för att rädda jobben genom krisen. Ett snabbt kontantstöd till de företag som förlorat en stor del av omsättning är högsta prioritet, avslutar Patrick Joyce.