Hoppa till innehåll
Jannike Tillå, Internetstiftelsen

Internetstiftelsen printar visirhållare till Corona-vården

Vården är hårt ansträngd på grund av Covid-19 och behovet av skyddsutrustning är stort. Med sina 3D-skrivare kan Internetstiftelsen tillverka hållare till skyddsvisir som används av vårdpersonal och på så vis underlätta för vården.

Internetstiftelsen är en oberoende affärsdriven och allmännyttig organisation som ansvarar för internets svenska toppdomän .se. och administrationen av toppdomänen .nu. När man fick en fråga om att använda sina tio 3D-skrivare till att tillverka hållarna till skyddsvisiren fanns ingen tvekan säger Jannike Tillå, chef för främjande och kommunikation på Internetstiftelsen.

När globala leveranskedjor bryts på grund av viruset kan lokal tillverkning av skyddsutrustningen gör stor skillnad för vården. Förfrågan kom genom ett initiativ som riktar sig mot både företag och privatpersoner med tillgång till 3D-skrivare. Tillverkningen sker i samarbete med 3DVerkstan, WeFightCovid och Sjukvårdshjälpen, som också sköter distribueringen till vård och omsorg.

Det är fantastiskt att vi har kunnat ställa om så snabbt, både med visirhållarna och i vårt övriga arbete. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Jannike Tillå