Hoppa till innehåll

Alla vet att det är bra att röra på sig – regelbunden fysisk aktivitet motverkar ju en lång rad stora folksjukdomar. Men visste du att fysisk aktivitet även sänker stressnivå och förbättrar vår koncentrationsförmåga? Det beror bland annat på att träning bidrar till att syresätta hjärnan och att träning rustar oss bättre mot stresshormonet kortisol.

– Det som händer när man är ute och springer, promenerar eller är fysiskt aktiv på annat sätt är att hjärnan får mer blod, blodflödet ökar med ungefär 20 procent. På lång sikt händer väldigt mycket mer i hjärnan, så att den arbetar effektivare. Hjärnans olika delar blir närmare kopplade till varandra och det gör så att hela hjärnan fungerar bättre, säger Anders Hansen, psykiatriker, till SVT Nyheter.

Som en del i Almega Friskvårdsföretagens arbete för en mer aktiv befolkning kommer vi därför att anordna gruppträning under Almedalsveckan – för att lyfta de positiva effekter av träning som ofta glöms i debatten om folkhälsa och en hållbar välfärd.

Välkommen att träna med SATS och Friskvårdsföretagen, måndag till torsdag 07.30 – 08.00!