Jonas Milton slutar som vd på Almega

Efter drygt 30 år på Almega varav de senaste 13 som vd lämnar Jonas Milton sin post i höst. Jonas kommer att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivningsverksamhet och vara senior rådgivare till Almega under avtalsrörelsen 2016.

Efter drygt 30 år på Almega varav de senaste 13 som vd lämnar Jonas Milton sin post i höst. Rekrytering av ny vd till Almega har inletts och förväntas vara avslutad till hösten.

Jonas kommer att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivningsverksamhet och vara senior rådgivare till Almega under avtalsrörelsen 2016.

Under Jonas Miltons tid som vd har Almega dubblerat sitt medlemsantal och blivit den största arbetsgivarorganisationen inom Svenskt Näringsliv.

Almega driver medlemsföretagens frågor i utvecklingen mot ett kunskapsintensivt tjänstesamhälle. Almega är också en av huvudaktörerna inom svensk lönebildning då man förhandlar omkring 148 centrala kollektivavtal.

– Jonas Milton är en utomordentligt skicklig förhandlare och ledare och har med kraft och engagemang verkat för tjänsteföretagens intressen, säger Håkan Bryngelson, ordförande i Almega. Jonas Milton lade grunden för den samverkan mellan förbunden i tjänstesektorn som blivit så framgångsrik.

Rekrytering av ny vd till Almega har inletts och förväntas vara avslutad till hösten. Den nya vd:ns uppdrag blir att fortsätta det förändringsarbete som påbörjats och stärka Almegas roll ytterligare i en växande tjänstesektor.

För mer information kontakta:

Håkan Bryngelson Styrelseordförande +46 70 545 36 55

Jonas Milton, Verkställande direktör +46 70 345 69 74