Nyheter

Här hittar du våra nyheter.


Womentor tio år firas av hundra IT-tjejer med makt

De är Business Managers, Regionchefer, Direktörer, Group leaders, Heads of…, etc. etc. i bolag som Fujitsu,Telia, Microsoft, IP Only, Sogeti, Tieto, Tre och ÅF. De är kvinnor i ledande positioner med stort inflytande i en bransch som brottas med en låg andel kvinnor på alla positioner och en ännu lägre andel kvinnor på chefsposition. Ikväll samlas hundra av dem i Stockholm för att fira att Womentor-programmet, som de alla någon gång varit adepter i, år genomförs för tionde gången i syfte att lyfta fram förebilder och stödja företag i IT- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt för att öka andelen kvinnliga chefer.

Med anledning av onsdagens artikeln i Dagens Industri

Almega träffar samtliga partier i riksdagen och framför våra medlemmars åsikter i för dem viktiga frågor – Sverigedemokraterna utgör inget undantag, inte övriga partier heller. För oss är det viktigt med goda villkor för tjänsteföretagen, för att de ska kunna anställa och bidra till sysselsättning och tillväxt. I det ingår ett öppet och välkomnande samhällsklimat som på bästa sätt tar emot såväl asylsökande som arbetskraftsinvandrare, och ser till att ta tillvara deras kompetens och erfarenheter.

Oansvarigt varsel från Unionen och Sveriges Ingenjörer

Unionen och Sveriges Ingenjörer har idag varslat flera förbund inom Almega om strejk från och med den 18 april. Fackens krav är att införa en kollektiv och tvingande flexpension för alla medarbetare inom tjänstesektorn. Almega har istället erbjudit facken att medarbetarna individuellt ska få välja om de vill få en extra pensionsavsättning eller få motsvarande belopp i löneökning istället och att avtalen i övrigt ska följa det så kallade märket. Det har facken hittills tackat nej till.

Visa fler…