Blogginlägg

Här hittar du länkar till våra blogginlägg.


Staten eller kapitalet, vem betalar för dina barn?

Under fredagen så var det premiär för Almegas Omvärldsklubb. Vi står inför avtalsrörelsen 2017 och vi på Almega kommer förhandla ungefär 140 kollektivavtal under våren. Det kommer bli en intensiv vår med mycket arbete. Vi vill därför skapa en oas där vi får tid att reflektera över olika frågeställningar på ett mer djuplodande sätt. Vi vill skapa en oas där man kan stanna upp och reflektera - Och det är just den oasen Omvärldsklubben är.

En människa är sin familj mer än sitt jobb

Den kommer efter tredje månaden ungefär. Många expats och inflyttade kan vittna om det. När alla flyttbestyr är klara, boende och skola för barnen är klart och man har just hittat en vardag i jobbet. Då kommer etableringschocken. När allt det man strävat efter är på plats kommer tomhet och ibland till och med depression. Det nya landet är inte vad man väntat och hemlängtan står i farstun. En stor investering för såväl arbetstagare som arbetsgivare står på spel.

Reepalu-utredningen hotar valfriheten

Idag har regeringens utredare Ilmar Reepalu (S) presenterat sitt delbetänkande om kraftiga vinstbegränsningar för företag i välfärdssektorn. Reepalus förslag om ett tak på vinstuttag på sju procent på ägarens insatta kapital, plus statslåneräntan, är ett felaktigt och farligt förslag som om det genomfördes skulle innebära ett dråpslag mot många välfärdsföretag och mot valfriheten i skolan, vården och omsorgen. Och förslaget skulle – om det genomförs – inte heller på något sätt leda till högre kvalitet, bara till färre alternativ för medborgarna att välja på i välfärden.

Visa fler…