Upphandlingspodden

Upphandlingspodden är en podcast för företag som vill lära sig hur de kan vinna upphandlingar på den offentliga marknaden. Almegas upphandlingsexpert Stefan Holm förklarar, tipsar och berättar om nyheter tillsammans med redaktör Lotta Oom.

Avsnitt 10Det sista om nya LOU

Stefan Holm och Lotta Oom går igenom de sista  nyheterna i den nya LOU. Fortfarande talar ingenting för att Sverige kommer att ha en ny lag i januari, tvärtom. Stefan berättar vad som verkar vettigt och inte i förslagen.

Avsnitt 9 – Mer om nya LOU

Stefan Holm och Lotta Oom fortsätter att gå igenom vad den nya LOU kommer att innehålla. Det är inte säkert att lagen verkligen blir klar att införas i januari men det är viktigt att känna till den eftersom den redan påverkar upphandlingar.

Avsnitt 8 – Om nya LOU

Nya LOU skulle vara färdig i april men är uppskjuten till 1 januari 2017. Stefan Holm och Lotta Oom går igenom vad den kommer att innehålla och om att både gamla och nya LOU kan gälla samtidigt i år.


Avsnitt 7 – Special om vita jobbmodeller

Konkurrensverket beslutade att facket får kontrollera företagen i upphandlingar med vita jobbmodeller. Här får du veta hur ert företag bäst agerar och en intervju med Magnus Johansson, Konkurrensverket.


Avsnitt 6 – Jobbupphandling

Statsministern lovade i våras 10 000 nya jobb genom jobbupphandlingar. Kan det bli verklighet? Här får du svaret och dessutom förklarar vi hur jobbupphandlingar går till.


Avsnitt 5: Sista vinnartipsen

Värdefulla tips om var du hittar upphandlingar och hur du kan lära av andra. Dessutom lite om överprövningar, när man tycker att en upphandling inte går rätt till.


Avsnitt 4: Fler vinnartips

Den här gången berättar Stefan Holm bland annat om anbudet, om att använda upphandlingskonsulter och om nätverk för upphandling.


Avsnitt 3: Vinnartips

Nu hettar det till, här får du konkreta tips på hur du ska göra för att vinna upphandlingar. Det handlar det mycket om att du ska prata och ha kontakt med upphandlaren.


Avsnitt 2: Regeringens utredning

Kommentarer till regeringens utredning om upphandling och villkor enligt kollektivavtal (SOU 2015:78).


Avsnitt 1: Marknaden

Nästan alla medlemsföretag inom Almega skulle kunna vara med i upphandlingar, men bara drygt 40 procent är det. Vi reder ut krångligheterna och ger några skarpa tips.

Introt är baserat på en sampling av Griffon Designs.