Nya utmaningar väntar för Jonas Milton

När Jonas Milton började arbeta på Almega trodde han att han skulle vara kvar något år. När han lämnade över till Anna-Karin Hatt i mitten av augusti hade 33 år gått och han hade varit vd i 13 år.

Vad är det roligaste du har varit med om?

Det är definitiv den väldiga tillväxten av medlemsföretag och att vi fick bli ett drivhus för nya branscher. Inom Almega finns i dag över 10 700 medlemsföretag. Och från att ha varit en organisation med cirka 25 anställda är det i dag 180 personer, det är en enorm skillnad.

Vad är det mest spännande du har varit med om?

Det var oerhört spännande att få vara med när Almega blev en organisation för enbart tjänsteföretag. Det gick fort. I januari 2003, bara några månader efter beslutet, var vi i full gång och hade ändrat inriktning och omfattning av Almegas verksamhet från traditionell arbetsgivarorganisation till att vara en stark röst för tjänsteföretagen. Det gick väldigt smidigt.

Vad tycker du är det tråkigaste?

Det absolut tråkigaste, eller mest ledsamma, är att det fortfarande är svårt att få acceptans för att vinst är bra. Att få förståelse för vikten av växande och lönsamma företag. Lönsamma företag är en förutsättning för tillväxt och valfrihet därför känns det mycket märkligt att det fortfarande 2015 finns en utredning om vinst i företag.

Hur ser ditt liv ut nu?

Det är en ynnest att ha möjlighet att nu kunna jobba på ett annat sätt än jag har gjort hittills. Jag står till förfogande som rådgivare i Avtal 2016 och har en del styrelseuppdrag. Dessutom ska jag vara mentor åt några unga företagare, det ska bli väldigt roligt.

/Lotta Oom