Politik och ekonomi

Almega värnar om tjänstesektorn inom en rad olika områden. På den här avdelningen samlar vi både våra faktamässiga publikationer, som rapporter och prognoser, och det som är debattrelaterat, som blogginlägg och debattartiklar.


Aktuellt

Den goda affären - röster om offentlig upphandling

Den sista torsdagen i mars samlades närmare tre hundra personer från hela Sverige för att djupdyka i upphandlingsfrågor när Almega anordnade Upphandlingsdagen för tredje året i rad. Almegas vd Anna-Karin Hatt inledde med att konstatera att offentliga upphandlingar är väldigt viktiga för många av Almegas medlemmar som levererar tjänster till det offentliga, men framför allt är välfungerande upphandlingar viktiga för att det offentliga ska kunna ge medborgarna så bra service och välfärd som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Staten eller kapitalet, vem betalar för dina barn?

Under fredagen så var det premiär för Almegas Omvärldsklubb. Vi står inför avtalsrörelsen 2017 och vi på Almega kommer förhandla ungefär 140 kollektivavtal under våren. Det kommer bli en intensiv vår med mycket arbete. Vi vill därför skapa en oas där vi får tid att reflektera över olika frågeställningar på ett mer djuplodande sätt. Vi vill skapa en oas där man kan stanna upp och reflektera - Och det är just den oasen Omvärldsklubben är.

Visa fler…

Alla ämnen

 

A-Ö