Kommunalrådet Göte Stohr - en seriefigur som visar verkligheten

Scrolla ned för att läsa serien! 
 

Almega Tjänsteföretagen har sedan i somras särskilt uppmärksammat hur vanligt det är att kommuner och andra offentliga förvaltningar ger sig in och konkurrerar med det privata näringslivet. Och det är inte konkurrens på lika villkor.

I värsta fall slutar det med att livskraftiga privata företag slås ut samtidigt som skattebetalarna får subventionera kommunens dåliga affärer.

En enkät genomförd av Almega visade att nästan hälften av medlemsföretagen upplever att de utsätts för osund konkurrens från kommuner eller andra offentliga institutioner och myndigheter.

Vi har därför låtit skapa seriefiguren och kommunalrådet Göte Stohr och med hjälp av serieteckningar så berättar vi om olika fall där kommuner och myndigheter konkurrerar med privata företag. Alla fall är hämtade från verkligheten. Det är bara Göte Stohr som är påhittad.

På Götes egen facebook sida www.facebook.com/GoteStohr kan du själv följa hans bravader och äventyr i affärslivet. Kommentera eller "lika" gärna Götes facebook sida och har du själv mött på fall där privata företag utsätts för osund konkurrens så är du jättevälkommen att skriva om det på Götes sida.

Läs gärna också Götes egna serietidning.

Gotestor.jpg