Almega startar bransch- och arbetsgivarorganisation för säkerhetsföretag

Almega Säkerhetsföretagen har 170 medlemsföretag verksamma inom säkerhets- och bevakningsbranschen.

Genom att utöka verksamheten till att innefatta branschfrågor samtidigt som man fortsätter vara kollektivavtalstecknande part blir den nya organisation en viktig branschföreträdare.

Björn Ericsson som har mångårig erfarenhet från bevaknings- och säkerhetsbranschen och kommer senast från G4S där han arbetar som säkerhetschef anställs som branschexpert på den nya organisationen.

– Björn kommer att kunna tillföra branschen och medlemsföretagen mycket nytta, säger Richard Orgård, branschansvarig på Almega Säkerhetsföretagen.

Almega Säkerhetsföretagen kommer bland annat att fokusera på frågor som rör branschen. Det handlar bland annat om offentlig upphandling, etik, trovärdighet, utbildning och förbättrade leveransvillkor för företagen. Samtidigt som arbetet med förbättrade och moderna kollektivavtal fortsätter.

– Vi arbetar för att våra medlemsföretag ska få bra förutsättningar för att bedriva långsiktiga framgångsrika verksamheter. En organisation som samlar bransch- och arbetsgivarfrågor på samma ställe bidrar till att skapa de förutsättningarna, säger Björn Ericsson.