Näringspolitik Webbinarie

Nya jobb med sänkta arbetsgivaravgifter

Lönekostnaden i den privata tjänstesektorn är 30 procent högre i Sverige än i Euroländerna. En viktig förklaring är att Sverige har EU:s högsta arbetsgivaravgifter. Arbetsgivaravgifterna är särskilt dyra för personalintensiva företag inom tjänstesektorn. Den del av ekonomin som drabbats hårdast av Coronakrisen.

 

Sänkta arbetsgivaravgifter är angeläget för att tjänstesektorns branscher ska kunna återhämta sig från Coronakrisens påfrestningar. Sänkta arbetsgivaravgifter är också viktigt för att kunskapsbaserade tjänsteföretag ska välja att växa och nyanställa i Sverige istället för att expandera utomlands. 

HUI Research har på uppdrag av Almega beräknat hur många nya jobb som skulle skapas inom olika tjänstesektorns olika branscher om arbetsgivaravgifterna sänktes och hur stor del av sänkningen som skulle vara självfinansierande för staten.  

 

Medverkande: Ola Nevander, HUI Research, Sven Olov Daunfeldt, Handelns forskningsinstitut samt Patrick Joyce, chefekonom Almega.


Rapporten kommenteras av Sofia Gerstenfeld, VD för Visma Enterprise AB och Sara Lindmark, VD för i3Tex. Centrala politiska beslutsfattare kommer också att medverka under webbinariet.

 


 


 

 

Pris

0 exkl moms för medlemmar / 0 exkl moms för icke-medlemmar

Tillfällen

Just nu finns inga tillgängliga tillfällen.