Arbetsrätt

LAS för fler jobb

 

Allt har förändrats på våra arbetsplatser – men inte LAS. Lagen om anställningsskydd kom till 1974. Då kunde du röka på arbetsplatsen och skickade rörpost istället för e-post.

Dagens arbetsmarknadslagstiftning är anpassad till stora koncerner trots att 98 procent av dagens företag har färre än 50 anställda.

LAS innebär att små företag får svårt att behålla rätt kompetens vid neddragningar och motverkar nyanställningar. En LAS-reform för mindre företag bör genomföras där undantagen från turordningsreglerna ökas, uppsägningstvister förenklas och möjligheterna att avtala om avsteg från LAS utökas. Almega kommer vid seminariet att presentera en rapport som visar på konkreta situationer där dagens arbetsrätt får orimliga konsekvenser

Enligt en undersökning som Svenskt Näringsliv gjorde bland sina medlemmar i november 2017 uppgav 30 procent av de tillfrågade företagen att reglerna i LAS fått dem att avstå från att anställa.

Välkommen till ett seminarium där Almega presenterar konkreta förslag på hur vi kan modernisera arbetsrätten.

Medverkande:
Anna-Karin Hatt, VD Almega
Jonas Stenmo, Chefsjurist arbetsrätt Almega
Rapporten presenteras av David Wästberg, Näringspolitisk expert Almega
Representanter från politik, fackförbund och arbetsgivare bjuds in för att kommentera förslaget.

Moderator: Stefan Koskinen, Förbundsdirektör tjänsteföretagen

 

 

19 juni kl 12.00-​13.00 Entrén öppnar 11.30 med registrering och lunch.
Detta seminarium är kostnadsfritt men platserna är begränsade. Vänligen anmäl dig HÄR
Biljetter skickas till den/de emailadresser du anger i bokningen inom ett par minuter efter det att du färdigställt din registrering.

Tillfällen

Plats

Almega HK
Sturegatan 11 

Kontaktperson