Hur ska Arbetsförmedlingen reformeras?

I år är det 25 år sedan som Sveriges Riksdag klubbade lagstiftningen som öppnade upp för rekryterings- och bemanningsföretag. I takt med tiden har en naturlig mångfald av såväl matchnings- som utbildningsföretag utvecklats på svensk arbetsmarknad.

Samtidigt som bemanningsföretag har övertagit mer av matchningen är det allt fler som ifrågasätter Arbetsförmedlingens uppdrag och till och med dess existens.

Förtroendet är lågt. Resultaten är dessutom bleka sett till de skattekronor som satsas varje år. Almegas medlemsföretag använder Arbetsförmedlingen vid rekrytering i allt mindre omfattning. Mycket talar för att andra länder kommit längre än Sverige vad gäller reformer på området. I en ny rapport presenterar Almega skarpa förslag på hur Arbetsförmedlingen bör reformeras.

Medverkar gör bland annat:

Anna-Karin Hatt, vd Almega
Fredrik Voltaire, arbetsmarknadsekonom Almega, presenterar rapporten
Maria Mattsson Mähl, ordförande AlphaCE
Jan Larsson, vd Yrkesakademin
Johan Oscarsson, VD MTR Tunnelbana
Gulan Avci, vice ordförande Arbetsmarknadsutskottet (L)
Martin Ådahl, ledamot Arbetsmarknadsutskottet (C)

Moderator: Per Hammar, näringspolitisk expert Almega

Vi ser fram emot en engagerad publik. Varmt välkomna.

 

Detta seminarium är kostnadsfritt men platserna är begränsade. Vänligen anmäl dig nedan. Biljett att visa upp i entrén skickas omgående ut till den emailadress du anger i anmälan. Klicka här för att komma till anmälningssidan

Tillfällen

Plats

Almega HK
Sturegatan 11 

Kontaktperson