Arbetsrätt Webbinarie

Distansarbete i utlandet – tänk efter före

Med anledning av digitaliseringen och pandemins framfart har arbete på distans dvs utanför kontoret blivit allt vanligare. En del arbetstagare vill arbeta från sitt semesterhus i Spanien ett halvår och andra från hotellet i ett land på andra sidan jorden. Det är lätt att säga ja till distansarbete av detta slag då det är tekniskt möjligt, men regelverket i andra länder kan skilja sig åt från det svenska. Du som arbetsgivare kan riskera sanktionsavgifter enligt det lokala landets lag och den anställde kan stå utan rätt till vård och stöta på svårigheter i socialförsäkringsfrågor. Under webbinariet ger Almegas arbetsrättsjurister tips om vilken information du kan behöva inhämta innan du godkänner att någon arbetar på distans i ett annat land. 

Detta får du i webbinariet

I det här webbinariet får du en information om vad du som arbetsgivare måste undersöka och känna till innan du godkänner att en anställd arbetar på distans från ett annat land.


Kursledare

Wanda Ahlenius och Mia Fransson, arbetsrättsjurister på Almegas arbetsrättsenhet som arbetar med internationella frågor.  


Målgrupp

Vi vänder oss i första hand till HR, chefer och övriga befattningar som verkar som arbetsgivarens företrädare i sin yrkesroll.

Praktiska kursdetaljer
Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor i chatten under webinariet.

Information om hur du ansluter dig till kursen får du i bokningsbekräftelsen 

 

Pris

0 exkl moms för medlemmar / 575 exkl moms för icke-medlemmar

Tillfällen

Just nu finns inga tillgängliga tillfällen.