Mjärdevi

Mjärdevi Science Park: Anställa från utlandet – så lyckas du!

Vad gäller när du vill anställa arbetskraft inom EU och vad gäller när du vill anställa arbetskraft utanför EU?

Arbetsgivare som vill anställa från utlandet riskerar att hamna i många fallgropar. Samtidigt är kompetensbristen bland tjänsteföretagen i Sverige stor och regelverket krångligt. Nu hjälper vi på Almega våra medlemsföretag med snabbhantering av arbetstillstånd – kostnadsfritt och smärtfritt.

• Vad ska du göra?
• Hur ska du göra?
• Vilka försäkringar måste tecknas? – Skatteregler och sociala avgifter.
• Hur jobbar Almega och Svenskt Näringsliv med att påverka regelverket för rekrytering av arbetskraft utanför EU (tredjelandsmedborgare) och vad menar vi behöver förändras

Vi erbjuder två spännande eftermiddagstimmar, där ni förutom värdefull kunskap om arbetstillstånd, även får en kort presentation av allt vad Almega kan göra för er. Mingla, nätverka och träffa samtidigt några av Almegas arbetsrättsexperter och Finfas försäkringsexperter.

Almega är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation för tjänstesektorn. Vi har medlemsföretag som Google, Sodexo, ISS, PWC och många fler. Våra medlemsföretag verkar både i Sverige och globalt. Men den internationella konkurrensen är knivskarp. Då blir det allt viktigare att våra medlemsföretag kan få tag på rätt medarbetare med rätt kunskap. Det krävs också att arbetsmarknaden är flexibel för att de här företagen ska kunna verka, kunna anställa, kunna växa, kunna sälja och nå lönsamhet. Men framför allt för att tjänsteföretag ska kunna fortsätta vara den viktiga jobbmotor och tillväxtmotor i Sverige som den är idag.

Pris

0 exkl moms för medlemmar / 0 exkl moms för icke-medlemmar

Tillfällen

Plats

Creactive by Science Park Mjärdevi. Teknikringen 7
583 30 Linköping

 

Kontaktperson