Live på Facebook: Distansarbete i Coronatider

På onsdag kl 12.00, 22 april, är det dags för ännu ett avsnitt av Aktuellt med Almega, vår veckovisa lunchsändning på Facebook. Denna vecka har vi bjudit in vår arbetsmiljöexpert Maria Morberg, som kommer att prata om distansarbete och arbetsmiljö.

Aktuellt med Almega är inne på den fjärde sändningsvecka, men för många är det den sjätte veckan av distansarbete. Sex veckor utan fysiskt närvarande kollegor, chef och snack vid kaffeautomaten.

Visst finns det fördelar med att arbeta på distans. Du behöver inte stressa till och från jobbet, det kan vara enklare att få ihop livspusslet och att du kanske också upplever det lättare att koncentrera dig. Till nackdelarna hör en ökad svårighet att skilja på jobb och fritid, mindre social gemenskap och ofta sämre ergonomiska förutsättningar.

Träffa Maria Morberg, Almegas arbetsmiljöexpert, som i ett samtal med Pernilla Enebrink reder ut frågor kring distansarbete och arbetsgivarens arbetsmiljöansvar. Vad ingår i arbetsmiljöansvaret? Vad bör man tänka på som arbetsgivare?

Har du frågor? Mejla till kommunikation@almega.se, eller posta dem direkt i feeden under sändningen på Facebook, så svarar vi på så många vi bara kan.

Följ oss på Facebook här. Hoppas att vi ses!

Aktuellt med Almega är en interaktiv kunskapsserie i liveformat skapad för arbetsgivare inom tjänstesektorn. Innehållet baseras på frågor som vi får in till vår arbetsgivarjour, samt som ställs av våra tittare under pågående sändning. Programmen är ett komplement till Almegas rådgivning i arbetsgivarfrågor, webbinarier, kommunikation i digitala kanaler och vårt politiska påverkansarbete.