Hoppa till innehåll

Våra medlemmar leder klimat­omställningen 

Ikväll släcker många ljusen under en timme för att uppmärksamma den kraftansträngning samhället behöver göra för att bromsa klimatförändringarna. Våra medlemmar, entreprenörer i tjänstesektorn, bidrar varje dag till detta genom sina briljanta innovationer och hårda arbete.

Alla exempel är för många för att berätta om under en timme, men vi har satt ihop tre stycken av de bästa kvittona på detta i närtid. De är sorterade utan inbördes ordning, men är några av de bästa medlemsföretagen på klimatområdet. Vi är stolta över att våra medlemmar leder klimatomställningen. Nästa generation kan räkna med oss!

1. White Arkitekter

Med sina sina certifierade klimatneutrala hus visar de hur de driver på en klimatförbättrande utveckling genom forskning, initiativ och stenhårt arbete. Deras motto är att ”med arkitektur kan vi göra skillnad”. Vi kan inte annat än hålla med.

2. Rise Energy Technology Centre

Ett av våra mest innovativa företag med huvudet inställt på framtiden släppte nyligen en unik ”kracker” för flytande drivmedel. Osäker på vad det är? Vi förstår om det inte är självklart. Men de menar att Sveriges första slurry-hydrokracker för skogsbaserad, grön diesel kan göra stordåd för klimatet. Här kan akademi, institut och näringsliv utveckla och testa tekniken för produktion av gröna drivmedel t.ex. från ligninoljor eller andra typer av biooljor. Läs mer här! 

3. Sweco

Teknikkonsultföretaget Sweco har integrerat miljö- och klimatarbetet i hela deras verksamhet. Hållbarheten står ofta, om inte alltid, i fokus. Läs mer om det här i deras rapporter ”Urban Insights”.