Välkommen Åsa Zetterberg – ny förbundsdirektör IT&Telekom-företagen

Idag har vi glädjen att välkomna Åsa Zetterberg till Almega-familjen, i rollen som förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen. Tillsammans med medarbetare och förbundets medlemsföretag ska Åsa säkerställa att IT&Telekomföretagen fortsätter vara den ledande kraften för digitaliseringen av Sverige.

IT&Telekomföretagen är ett av de samhällsviktiga förbunden inom Almega. Ska Sverige fortsatt konkurrera om en tätposition när det gäller IT och digitalisering måste vi driva på utvecklingen och ge branschen rätt förutsättningar. Det är en viktigt inte bara för medlemsföretag inom IT&Telekomföretagen utan också för det svenska näringslivet. Kan vi konkurrera globalt med tjänster inom IT och digitalisering öppnar det upp för även andra affärsmöjligheter, i andra sektorer – det är därför branschen är så viktig.

Men för att nå dit måste kompetensförsörjningen förbättras, Sverige behöver en kraftig fiberutbyggnad om vi ska behålla den digitala tätpositionen och vi måste säkra främjandet av fria dataflöden inom EU. Bara för att nämna några utav branschens utmaningar.

Åsa Zetterberg har de kvaliteter som krävs för att, tillsammans med andra, arbeta mot lösningar på branschen utmaningar. Åsa har tidigare arbetat bland annat som sektionschef på avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Närmast kommer hon från en tjänst som Chief Digital Officer för Regeringen och från det egna bolaget Zettigo AB.

Det ska bli spännande att följa arbetet för en mer teknikvänlig, digital och uppkopplad framtid tillsammans med er alla på IT&Telekomföretagen – välkommen till oss Åsa!