Är du redo för GDPR?

Den 25 maj träder Dataskyddsförordningen, eller GDPR, i kraft.
Många företag har redan kommit långt i sina förberedelser, men många har fortfarande frågor om vad det här innebär.
Här finns svar.

Dataskyddsförordningen gäller som lag i Sverige och alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen. Dataskyddsförordningen gäller för alla som behandlar personuppgifter.

Mycket i dataskyddsförordningen liknar de regler som finns i personuppgiftslagen. Men det finns också nyheter i Dataskyddsförordningen som kan kräva åtgärder.

I Arbetsgivarguiden finns mer information och frågor och svar om Dataskyddsförordningen för dig som är medlem i något av Almegas förbund. Där har förbundet Bemanningsföretagen också tagit fram en vägledning för GDPR.

Arbetsgivarguiden är Almegas kunskapsbank på webben, som ingår i medlemskapet för medlemmar. Där får du juridisk rådgivning och snabb och aktuell information om ditt eller dina kollektivavtal – dygnet runt.

Är du nyfiken på att bli medlem? Läs mer här.