GDPR – vad gäller?

Snart börjar den nya dataskyddsförordningen gälla, närmare bestämt 25 maj. Dataskyddsförordningen eller GDPR som den också kallas ersätter den nu gällande personuppgiftslagen.

Enligt en färsk undersökning som Computer Sweden tagit del av är nästan 75 procent av Europas småföretag samt över 90 procent av de medelstora företagen medvetna om GDPR. Samma undersökning visar dock att bara hälften av dessa har börjat arbetet med att förbereda sig.

Dataskyddsförordningen (GDPR) är ett beslut på EU nivå. Syftet med detta är att man från EU:s sida vill se samma regler för hur personuppgifter får hanteras inom alla EU:s medlemsländer. Det handlar helt enkelt om att underlätta för företag att göra affärer inom hela unionen utan att behöva bekymra sig för olika medlemsländers personuppgifts regler ska tolkas. Det handlar också om hur du som privatperson ska känna dig trygg med att dina personuppgifter hanteras på samma sätt oavsett vilket EU-land du befinner dig i.

Utbildningen ”Dataskyddsförordningen – vad gäller?”

Almega kommer under våren arrangera utbildningar i GDPR på flera platser i Sverige. Utbildningarna vänder sig både till medlemsföretag och icke medlemmar.
Läs mer om utbildningen ”Dataskyddsförordningen – vad gäller?” under våra utbildningar.

Om du redan är medlem i Almega så hittar du mer information om GDPR på Arbetsgivarguiden

Nyfiken på Almega och ännu inte medlem, här hittar du information om oss