Debatt: Vad kommer att hända med välfärden i Stockholm?

Våren 2018 lägger regeringen en proposition om vinstbegränsningar för välfärdsföretag med utgångspunkt i Ilmar Reepalus utredning. I Stockholmsregionen får förslaget konsekvenser för över 125 000 elever som valt friskolor, drygt 30 000 äldre som har sitt boende eller hemtjänst hos privata företag och 3 000 personer som får personlig assistans från privata alternativ. Nära 72 000 personer i länet arbetar idag i privata välfärdsföretag. Vad kommer egentligen att hända med välfärden om många av dessa företag försvinner?

Välkommen på debatt – öppen för alla! Plan 3, Kulturhuset den 3 oktober kl 12.00-13.00. Platserna är begränsade. Föranmälan är obligatorisk. Vi bjuder på lunch från 11.30.

 

Frågorna är fler än svaren efter Reepalus förslag om vinstbegränsning. Almega bjuder därför in till öppen debatt om framtidens välfärd i kommunen och regionen.

 

Välfärdsföretag och ledande politiker kommer att diskutera konsekvenserna av Reepalus förslag. Finns det idag problem med privata välfärdsföretag och stiftelser i länet och kommunerna? Kan kommuner ta över verksamheter från den ena dagen till den andra? Vill alla anställda byta till kommunen eller landstinget som arbetsgivare och vill alla elever och brukare byta till kommunens skolor och landstingets vårdcentraler?

I debatten deltar:

Håkan Jörnehed (V)
Representant från Socialdemokraterna
Lotta Edholm (L)
Anna König Jerlmyr (M)

Vi lyssnar även till:

Catharina Tavakolinia, vd Kavat Omsorg
Johan Sjölin på Pops Academy

Moderator:

Anna Olin Kardell

ANMÄL DIG HÄR
Anmälan senast måndag den 2 oktober, därefter i mån av plats.

Vid frågor om anmälan mejla josefine.vorberg@almega.se 
Frågor om debatten, maila gustav.wiel-berggren@almega.se