Tjänste­företag nyckeln till framgångsrik integration

Idag finns en stor mängd tjänsteföretag som varje dag arbetar för en bättre integration. Här samlar vi berättelser på hur integrationsarbete i praktiken fungerar på olika tjänsteföretag.

Just arrived bemanning

Ny kompetens är guld värt för Sverige

Just Arrived menar att det finns en guldgruva av kompetens som inte ännu har hittat rätt arbetsgivare.
Företaget hjälper utrikesfödda kandidater och företag att hitta varandra.
I dag har de 4 500 inskrivna och på arbetsmarknaden finns ytterligare minst 200.000 personer som ännu inte hittat rätt. Samtidigt söker företag efter personal.
Just Arrived öppnar deras ögon för personer de inte tidigare sett.

Läs mer

Framtidsgymnasiet Jörgen Frohm och Abdinur Khalif.jpg

De vill arbeta med dem som har det svårast i skolan

Mitt i Göteborg ligger ett gymnasium som inte är som andra. 300 av de 350 eleverna har nyligen kommit till Sverige och trots att de inte har svenska som modersmål när de börjar går 60 procent av eleverna ut med godkända betyg inom tre år.
– Det händer mycket på ett år när de får struktur och kärlek, säger rektor Jörgen Frohm.
Läs mer!


Knigtech1.jpg
”Integration är inte välgörenhet utan en nödvändighet”

På teknikkonsultföretaget Knightec är 30 procent av de anställda kvinnor och 17 procent har utländsk bakgrund. Men vd Dimitris Gioulekas är inte nöjd, om fyra år vill han att det är 50 respektive 30 procent. Han anser att det helt enkelt är nödvändigt för affären och lönsamheten.
Läs mer!


kdgannmhwkarxwdbefhc.jpg

Det blir som vi tänker

Var nyfiken. Ompröva din förutfattade mening. Det gäller alla, oavsett vem du träffar. Det är några medskick från Tomas Sandström, som ansvarar för integrationsfrågor hos Praktikertjänst.
Läs mer


Hermods2.jpg

Inspiration för mångfald

På Hermods i Norrtälje finns det inga dåliga idéer och i kommunen finns en gymnasie- och vuxenutbildningschef som är lösningsfokuserad och öppen för nya ideer. Den här kombinationen tillsammans med ett brett samarbete har gjort SFI-undervisningen framgångsrik.
Läs mer


maja.jpg

Mammaproffsen

Maja Robsén startade Mammaproffsen i Alby för fyra år sedan. Hon hade bestämt sig för att kombinera sitt yrke som barnmorska med sin bakgrund som flykting och sina fem språk för att hjälpa kvinnor med utländsk bakgrund.
Läs mer


251.JPG

Backa Läkarhus

På Backa Läkarhus kommer många av läkarna och sjuksköterskorna från länder utanför Europa. Företagets sätt att organisera arbetet och utbilda medarbetarna gör att man inte behöver arbeta med speciella integrationsinsatser.
Läs mer


TNGklassigen.JPG

Rekryteringsföretaget TNG​

Det är klart att arbetsgivare vill ha den bästa kandidaten och att de inte vill diskriminera. Rekryteringsföretaget TNG:s metod innebär att man hittar de mest kvalificerade utan diskriminering.
Läs mer


Tacton Gruppbild .jpg

Tacton

Var tredje systemutvecklare på Tacton kommer från ett annat land än Sverige och det beror på en enda sak: deras kompetens är nödvändig för företaget.
Läs mer

 


Helianthus5.jpg

Förskola i buss underlättar integrationen

Varje dag mellan 9 och 15 åker bussen med förväntansfulla förskolebarn mot nya spännande mål. Just den här bussen hör till Helianthus förskola Diamanten i Vårby gård där barnen kommer från många olika kulturer.
Läs mer