Vad ska kollektivavtal innebära i framtiden?

Den 19 april går Omvärldsklubbens andra träff av stapeln på A house i Stockholm. Den här gången diskuterar vi dynamiska kollektivavtal.

Omvärldsklubben 19 april
Kollektivavtalens historiska betydelse på den svenska arbetsmarknaden kan inte underskattas. En allt större andel av företag och medarbetare står dock utanför systemet, det är inte lika självklart att ha eller omfattas av kollektivavtal som det kanske tidigare varit. Inte minst gäller det moderna startups och bolag som framhålls som nytänkande. Till exempel har nästan inga av de hetaste nya företagen inom IT och Fintech tecknat kollektivavtal. Behöver kollektivavtalen utvecklas och hur kan de i sådant fall göras mer attraktiva för nya företag och dess medarbetare?

Panelen:
Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi IIES
Cecilia Söderström, HR-chef Vasakronan
Lotta Engzell-Larsson, journalist DI
Anna-Karin Hatt, vd Almega

Evenemanget leds av moderator Cecilia Garme.

 

Om Omvärldsklubben

Vi står inför avtalsrörelsen 2017 och vi på Almega kommer förhandla ungefär 140 kollektivavtal under våren. Det kommer bli en intensiv vår med mycket arbete. Vi vill därför skapa en oas där vi får tid att reflektera över olika frågeställningar på ett mer djuplodande sätt. Vi vill skapa en oas där man kan stanna upp och reflektera – Och det är just den oasen Omvärldsklubben är.

Unde våren kommer Almega arrangera totalt tre omvärldsklubbar – 21 mars, 19 april samt den 16 maj. Vi kommer också hålla till i Almedalen.

Vill du vara med kontakta pressjour@almega.se