Bra städat

Skräp är skräp. Och det är bra om det städas bort. Därför kan man bara välkomna Centerns initiativ att få bort 3:12-förslaget och de ändrade marginalskatterna ur vårbudgeten.

Skattereglerna för fåmansbolag, de så kallade 3:12-reglerna, är inte bara episkt krångliga. De är också rena bromsmedicinen för växande företag. Sedan har vi den skärpning av marginalskatterna som Västerpartiet lyckades få till med regeringen. Vad ska man säga? Sverige har redan världens högsta marginalskatter som lägger en våt filt över inte minst tjänsteföretag. Höga marginalskatter gör det svårt att rekrytera duktiga medarbetare från andra länder, skatterna skapar höga kostnader i jämförelse med utländska konkurrenter och höga marginalskatter gör att folk hellre är lediga än arbetar.

För att sammanfatta: Höga marginalskatter är ett elände för Sveriges företag och försämrar möjligheterna att utvecklas och anställa fler.

Därför är det positivt att det tas initiativ till att stoppa uppenbart negativa skattereformer.