Almega lanserar ny avtalssajt

Idag sparkar avtalsrörelsen 2017 i gång – då Inustrins parter har fattat beslut om lönenivåerna under de kommande tre åren. Almega kommer förhandla närmare 160 kollektivavtal under det kommande året och i samband med detta vässar Almega sin kommunikation ytterligare.

Idag lanserar Almega en ny avtalsajt. En sajt som ska samla information om vad som händer i avtalsrörelsen och skildra tjänsteföretagens verklighet och utmaningar.

– Nu har vi tagit första steget i vårt arbete att bygga om vår sajt almega.se. Vi lanserar idag den första delen av tre. Avtalsajten ska vara ett nav i vår avtalskommunikation där vi ska ge relevant information om vad som sker i avtalsrörelsen men också berätta om varför Almega driver att kollektivavtalen behöver förändras och anpassas efter företagens och medarbetarnas behov, säger Cecilia Wassaether, kommunikationschef på Almega

– Nyligen presenterad Almega satsningen och samtalsforumet Omvärldsklubben, där vi tar tempen på aktuella frågor som vems ansvar är det att fylla ut trygghetssystemen eller hur ska vi kunna skapa kollektivavtal som faktiskt medarbetarna och företagen efterfrågar. Detta är en del i vår kommunikationskampanj som vi kallar Vårt Nya Näringsliv.

Sajten är gjord av designbyrån Äventyret och här hittar du sajten www.avtalsrorelsen.nu

Presskontakt:

Ingrid Hedenvind Brask, presschef tel: 070-4003509