En uppskattad nyhet – Almega ger pris för årets ny­företagare 2016

Kevin Forss Nordlund, 20 år, har flera miljoner besökare varje dag på sin site uppskattat.se som drivs med bolaget Noted Media i Skellefteå AB.  Kevin startade bolaget för två år sedan och sedan dess har hans bolag utvecklats till att driva flera nyhetssajter runt om i Europa.

 

Almega sponsrar priset 2016

Ett 90-tal nyföretagarcentrum i Sverige nominerar kandidaterna till priset. I juryn sitter representanter från näringsliv och organisationer ur Nyföretagarcentrum Sveriges styrelse.

Almega, som stödjer Nyföretagarcentum Sverige, vill uppmärksamma betydelsen av ett livaktigt nyföretagande och det faktum att åtta av tio nya företag är tjänsteföretag. Vilket också årets vinnare är ett exempel på.

Ingen kan på förhand säga vilka företag som kommer växa och anställa och därför är det viktigt med ett rikt och utvecklat nyföretagande över hela Sverige.

Juryns motivering

”Utmärkelsen Årets Nyföretagare i Sverige 2016 går till Kevin Forss Nordlund och sajten uppskattat.se, med bolaget Noted Media i Skellefteå AB, där vanliga människors ”feel-good-filmer” delas med andra. Snabbt har uppskattat.se fått fler än en miljon individuella besökare, vilket resulterat i ett intensivt intresse från stora annonsörer. Den potential Kevin Forss och uppskattat.se har, visas genom bolagets snabba utveckling, både genom internationell expansion och betydande ökning av omsättningen. Kevin Forss får priset för sin skicklighet att använda påminnelser om livets väsentligheter i kombination med starkt tekniskt kunnande och en innovativ affärsmodell.”

Läs även intervju med pristagaren.

Bildtext: Ulf Lindberg, Näringspolitisk chef Almega,  läser upp juryns motivering vid prisutdelningen