Miljonprogram för kunskap

Migration, digitalisering och automatisering förändrar svensk arbetsmarknad. Behoven av att öka kompetensinvesteringarna har aldrig varit större. Men hur får vi fler arbetsgivare att investera i kompetens? Hur ökar vi kostnadseffektiviteten i de offentliga kunskapsinvesteringarna? Utbildningsföretagen arrangerade boklansering där dessa frågeställningar diskuterades.

I veckan lanserades Utbildningsföretagens nya bok – ”Miljonprogram för kunskap”. Författaren Nima Sanandaji presenterade boken på ett seminarium. Boken kommenteras sedan av statssekreterare Roger Mörtvik (S), Mats Persson (liberalerna) och skattepolitisk talesperson, Charlotte Vällfors, verksamhetschef för Språk och Integration på Hermods/Academedia, docent Christian Sandström på Chalmers och Ratio samt Staffan Ström, rektor för Vuxenutbildningen i Nacka kommun.

Se seminariet i sin helhet nedan, eller klicka på respektive namn i texten ovan för korta efterintervjuer.

Boken finns tillgänglig på Bokus samt genom direktkontakt på li.jansson@almega.se.