Ibland önskar jag att jag hade fel

Det händer inte ofta men i dag har det tyvärr hänt. Jag har haft rätt men önskat att jag haft fel.

Nu slår höjningen av sociala avgifter för unga igenom. I går kunde vi läsa om ett företag som lämnat in sin konkursansökan till följd av ökade kostnader som inte kan kompenseras av ökade intäkter. I dag läser jag Bemanningsföretagens indikator. Delar Henrik Bäckströms uppfattning att det ser mörkt ut för de unga när det gäller möjligheten att få ett första jobb.

Nu är min oro – hur kommer nästa bemanningsindikator se ut och hur kommer det se ut i Almegas tjänsteindikator när den presenteras i september?

Budgetförhandlingarna drar snart i gång på Harpsund. Tänk om regeringen skulle kunna ta dessa signaler till intäkt för att riva upp beslutet att ta bort reduktionen av sociala avgifter från och med 1 juli 2015, och därmed återigen ge de unga en chans i konkurrensen med äldre och mer erfaren arbetskraft. Om jag bara kunde få rätt med den tanken!